Kuyu açmak için kuraklığı bekleme.


- Çin Atasözü -




5.2.11

Feng Shui ve Trafik


Feng Shui'de trafik sıkışıklığı berekete işaret eder. Dünyada trafik sıkışıklığı yüzünden şikayet edilen şehirleri düşünün; Hong Kong, New York, Londra, İstanbul vb. şehirler aynı zamanda dünyanın en zengin ve bereketli şehirleridir. Sizin de aklınıza birçok örnek gelmiştir mutlaka. Bu bir tesadüf olabilir mi?


Feng Shui'ye göre enerji dümdüz akarsa yıkıcı olur. Hızlı trafik enerjiyi hızla götürür. Örneğin süratle akan otoyolların yakınında eviniz veya işyeriniz varsa önleminizi almanız gerekir. Hızlı trafik size ne kadar yakınsa kurşun gibi üzerinize gelen zararlı etkisi o kadar fazla olur. Halbuki trafiğin yavaş aktığı yerlerde bereketli enerjiler birikir ve yakınında bulunan mekanları besler. Örneğin Nişantaşı ve Teşvikiye'de caddelerin iki tarafı mağazalar, dükkanlar ve işyerleriyle doludur ve bunlar yavaşlayan trafiğin bereketinden yararlanırlar. Aynı şekilde İstiklal Caddesi'nde tramvay caddenin tam ortasından ve çok yavaş geçiyor, dolayısıyla her iki tarafta yer alan işyerleri bereket enerjisinden yararlanabiliyor.


Evinizin ve işyerinizin hızlı trafiğin ve farklı yol biçimlerinin zehirli enerjisinden korunması için ayrıntılı bir inceleme yapılması ve duruma uygun öneriler getirilmesi uygun olur.


Genel olarak bakıldığında en etkili yöntem otoyoldan gelen olumsuz enerjiyi ve sesi, duvar veya benzeri bir bariyerle geri çevirmektir. Yüksek ağaçlar ve çitler de aynı amaç için kullanılabilir. Feng Shui'de gözünüzle görmediğiniz şeyler etkili bir şekilde engellenmiş addedilir çünkü onların yarattığı olumsuz enerji size ulaşamaz.





No comments:

Post a Comment