Kuyu açmak için kuraklığı bekleme.


- Çin Atasözü -




11.2.11

Yin ve Yang Enerjilerden Nasıl Yararlanmalı?

Kişisel alanlarımızdaki tüm enerjiler sürekli hareket halindedir. Yin ve Yang enerjiler ahenk getirecek evrensel dengeyi sağlamak için birbirleriyle bitmeyen bir dans sürdürürler. Yin soğuk, karanlık ve ölüdür. Yang sıcak, parlak ve hayat doludur. Bu güçlerin uyum halinde olduğu evlerde yaşayanlar iyi şansın tadını çıkarırlar.

Yang enerji yaz aylarında saltanat sürer. O dönemde yin enerjiyi biraz artırmak ve dengeyi sağlamak için örneğin su elementini kullanabilirsiniz. Yin enerjinin hükümran olduğu kış aylarında da iç karartıcı günlere ateş elementiyle sıcaklık getirebilirsiniz. Işık ve gölgenin rahatlatıcı bir biçimde kullanıldığı ortamlar yaratın...ve yang enerjinizi vurgulamak ve çoğaltmak için birazcık daha ışık ekleyin, başarı şansınızı da artırmış olursunuz.






Oda pencerelerini açıp odalarımızı havalandırdığımızda içeride birikmiş ağır yin enerjiyi süpürüp atmış oluruz. Bu işi güneşli bir günde yaparsak odamızın içine canlı yang enerji dolar. Bu canlılık aynı zamanda bize uğur ve kısmet gelmesi için olanak sağlar.




Taze çiçekler her mekana yang enerji sunar. Ancak aynı çiçekler kurumaya başladığında sıkıntı verecek şekilde yin olurlar. Vazoda kuruyan çiçeklerinizi hemen tazeleriyle değiştirin. Feng Shui'de kuru çiçekler uğurlu sayılmaz. Evinizde kurumuş çiçek ve bitki bulundurursanız başarı şansınızı baltalamış olursunuz.  Eğer taze çiçek bulundurmak size zor geliyorsa yapma çiçek kullanabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment