Kuyu açmak için kuraklığı bekleme.


- Çin Atasözü -




25.2.11

Bedeninizdeki ve Evinizdeki Chi


Bir yaprağın aura fotoğrafı
http://www.spiritofmaat.com/
Yaşayan her canlının, etrafına bir yaşam gücü veya chi yaydığı biliniyor. Yaşayan varlıklardaki gözle görülemeyen bu içsel enerjiyi aura fotoğrafçılarının çektikleri fotoğraflarda renk olarak görebiliyoruz. Aslına bakılırsa insanlar en eski çağlardan bu yana, sahip oldukları bu kozmik yaşam enerjisinin farkında olmuşlar, onu korumak ve ondan yararlanmak istemişler. Bunun için ilk önce chi'nin insan bedeninde kesintisiz şekilde hareket etmesini sağlamaya yönelmişler ve bu amaçla chi kung ve tai chi gibi sporları geliştirmişler. Aynı zamanda, sağlık alanında geleneksel Çin tıbbı, akupunktur, reiki vb. ile chi'nin insan vücudunda bulunan meridyenler boyunca akışını kolaylaştırmaya ve önüne çıkan engelleri kaldırmaya çalışmışlar. Bunun yanısıra, Feng Shui şemsiyesi altında toplanan uygulamalarla insan vücudundaki düzgün chi akışını beslemek ve desteklemek için mekanlardaki enerjiyi en doğru şekilde kanalize etmeyi ve yönlendirmeyi hedef edinmişler.

Bir mekanı kullanan kişilerin enerjileri o mekanla etkileşim halindedir. Bunların uyum içinde olması insanın bulunduğu yerde rahat etmesini sağlar. Kişinin sağlıklı ve verimli olabilmesi için o kişiye özgü mümkün olan en ideal ortamı yaratmak önemlidir. Feng Shui bu amaçla dış çevredeki iyi enerjileri mekan içine doğru kanalize eder. Bir yandan da istenmeyen enerjilerin insan üzerindeki etkilerini en aza indiren çözümler üretir.



Her insanın yaydığı enerji farklı olduğu gibi, her evin de kendine özgü bir enerji tablosu vardır. Evinizi veya işyerinizi çevreleyen enerjiler temelde aynı kalır ancak zaman içinde bazı etkiler karşısında nitelikleri değişebilir. Enerji dost veya düşman, faydalı veya zararlı, temiz veya kirli, yin veya yang olabilir. Etrafımızda her zaman olmasını istediğimiz enerji hayat dolu, canlı, taze olmalıdır ve Feng Shui'de bu özellikleri taşıyan enerjiye Sheng Chi adı verilir. Bizden uzak olmasını istediğimiz enerji haşin, saldırgan veya karamsar ve bunaltıcı özellikler taşır ve Feng Shui'de Sha Chi denir. Evinizin hangi tür enerjilerle çevrelendiğini Feng Shui uzmanınızın yapacağı ölçümler, evinizin dış çevre incelemesi ve enerji tablosundan öğrenebilirsiniz.


Mekanımızı ve dolayısıyla bizi etkileyen enerji türünü saptamak kadar, sağlığı, bereketi ve bizim için önemli olan şeyleri temsil eden enerjinin herhangi bir engelle karşılaşmadan dolaşmasını sağlamak da önemlidir. Chi dolaşımının bir engelle karşılaştığını biz içten içe hissederiz çünkü bu bizim hayatımızı doğrudan etkiler. Kendisini keyifsiz ve sıkkın hisseden bir insan evindeki veya işyerindeki enerji akışına özellikle dikkat etmelidir. Kendimizi hasta hissettiğimizde veya hayatımızın istediğimiz gibi gitmediğini gördüğümüzde bunun chi'nin niteliği ve/veya chi'nin dolaşımındaki problemler yüzünden olabileceğini aklımıza getirebiliriz.


Chi'yi gözünüzün önünde akan bir su gibi canlandırırsanız evinizdeki veya işyerinizdeki chi akışını tanımlamanız daha kolay olur. Su zahmetsizce akıp evinizin veya işyerinizin her bölümüne geliyor mu, yoksa önüne engeller çıkıyor veya bir yerde durup kalıyor mu, veya evinizi dolaşacağı yerde bir yerden çıkıp gidiyor mu? Evlerde en çok rastlanan chi engelleri evin giriş kapısında görülür, örneğin girişin tam karşısında bir duvar varsa chi daha girişte bir engelle karşılaşmış olur. En çok rastlanan chi kaçağı (Feng Shui enerjisinin kaybı) evde aynı hizadaki kapılar nedeniyle görülür, özellikle giriş kapısı ve arka kapı aynı hizadaysa veya bir kapının karşısında büyük bir pencere varsa.


Uzun sözün kısası, evinizde veya işyerinizde 'sheng chi'nin düzgünce akması için elinizden geleni yapın çünkü bu eninde sonunda sizin vücudunuzdaki chi akışını da etkileyecektir.


No comments:

Post a Comment