Kuyu açmak için kuraklığı bekleme.


- Çin Atasözü -




4.1.11

2011 Metal Tavşan Yılı

Çin takviminde 2011 Tavşan yılı iki elementle sembolize ediliyor: Yin Metal ve Yin Ağaç. Elementlerin karşılıklı  ilişkilerinde metal ağacı yok eder ve bu yüzden de aralarında bir çatışma vardır. Bu bakımdan tıpkı 2010 yılında olduğu gibi, 2011 yılı da maalesef birçok uluslararası çekişme ve zıtlaşmaların ortaya çıkacağı huzursuz bir yıl olacak. Ancak 2011’in 2010’dan farkı yüzeyde barış dolu bir atmosfer varmış gibi görünürken altından uyuşmazlık, gerginlik ve sürpriz saldırıların çıkacak olmasıdır. Bu fark yin metalin yarattığı farktır çünkü yin metal her zaman ılımlı görünümün altında suikastler, komplolar  ve gizli gündemlerle ilişkilendirilir. Bu yüzden 2011 yılında tüm dünya liderlerinin tehlikeli terörist saldırılara, şiddetli çatışmalara, sürpriz saldırılara karşı ihtiyatlı olmaları ve basiretli davranmaları gerekir.

2011 yılının simgesi Tavşan yin ağaç elementidir ve doğada baharı, insanlarda ise gençlik, hareket ve etkinliği temsil eder. Dolayısıyla 2011 yılı gençliğin hareketleriyle çok enerji kazanacak ve daha çok sayıda gencin politik ve sosyal alanlarda değişiklik ve reform talep etmesi şeklinde kendisini gösterecektir. Tavşan Çin astrolojisinde aynı zamanda “Aşk Çiçeği” anlamını da taşır. Bu bakımdan önümüzdeki yılda medyada daha fazla seks skandalı ve seks ilişkileri ve dedikodular ortaya çıkabilir. Bu öngörü gelecek yılın eğlence, iletişim ve bilişim sektörü için avantajlı olacağını gösteriyor.

2010 yılında Metal ve Ağaç elemetlerinin biraraya gelmesi nedeniyle çevre ve atmosfer kirliliğine yol açan felaketler yaşandığını biliyoruz; Meksika Körfezindeki petrol felaketi, volkan patlamaları, kül bulutları, Macaristan’daki kırmızı çamur felaketi gibi.. 2011 yılında da çevreyi ve atmosferi olumsuz etkileyecek felaketleri görmeye devam edeceğiz, büyük orman yangınları olabilir. Hava kirliliğini artıracak bu olaylara bağlı olarak solunum organlarıyla ilgili hastalıkların artması beklenir. 2010 yılında olduğu gibi 2011’de de havayollarını ilgilendiren şirketlerin işlerinde sorunlar ve ortaya çıkan çevresel olaylar özellikle Temmuz, Eylül ve Ekim aylarında görülebilir. Atmosfer üzerinde etkili olan küresel ısınma kötüleşip çevre kirliliği artınca olağanüstü iklim değişiklikleri görmek olasıdır. 2011’in kuru bir yıl olma potansiyeli var ve dünyanın birçok bölümünde kuraklık görülebilir.


HOROZ, FARE VE TAVŞANLAR DİKKAT !

2011 yılı Horoz burcunda (1969, 1981, 1993...) doğanların özellikle dikkatli olmalarını gerektiren bir yıl olacak çünkü Çin AstrolojisindeTavşan burcu Horozla çatışma halindedir. 2011 yılında Horoz burcunda doğanları çalkantılı bir süreç bekliyor. Hayatlarında daha fazla hareket, değişiklik ve seyahatler olacak. Belki evlerini veya işlerini değiştirecekler. Ancak Doğu yönüne seyahat etmemeleri, karayoluyla yolculuk ederlerse hızdan uzak durmaları gerekir çünkü hızlı araba kullanmak onlar için tehlike oluşturabilir. Herhang ibir kaza ihtimaline karşılık  hızlı bir spor olan kayaktan da bu yıl uzak durmaları yerinde olur. Burçlar arasındaki bu çatışmanın etkilerinden korunmak için Horoz burcunda doğanların üzerlerinde bir köpek simgesi (rozet, kolye, bilezik vb) bulundurmaları tavsiye edilir. Bu yıl dikkatli olması gereken ünlü Horozlar arasında Osama Bin Laden, Jennifer Aniston, Natalie Portman, Cate Blanchett, Paris Hilton, Roger Federer sayılabilir.

Tavşan burcunun Fare burcuyla da bir cezalandırma ilişkisi vardır. Bu ceza gizli tehlike gibidir, Fare burcu insanının hayatında  düzensizliklere, endişe ve öfkeye yol açabilir. Bu olumsuz etkiyi hafifletmek için onların da üzerlerinde bir köpek simgesi taşımaları yerinde olur. Fare burcunda doğan ünlüler Carla Bruni, Jodie Foster, Justin Timberlake, Stephen Hawking.

Tavşan yılı kendi burcunda doğan insanlara da pek iyi gelmez. Onlar da tehlikeleri  uzak tutmak için köpek simgesi taşımalıdır. Tavşan burcunda doğanlara örnek olarak Angelina Jolie, Kate Winslet, Johnny Depp, Tiger Woods, David Beckham, Quentin Tarantino verilebilir.

2011 yılında metal elementinin dominant olacağı zamanlarda grip salgınları, sırt ağrısı, kemik hastalıkları, karaciğer hastalıkları ve hareketi kısıtlayan hastalıklarda (Parkinson gibi) ciddi artış görülebilir. Bu nedenle özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar anti-oksidan kullanmalı ve diğer önleyici tedbirleri almalıdır.


EKONOMİ - ŞANSLI SEKTÖRLER

Ekonomiye gelince, 2010 yılında krizin etkilerinde somut bir düzelme ve buna bağlı olarak bahar aylarından itibaren kuvvetli bir iyimserlik görülmeye başlandı. Gerçi Yunanistan ve Portekiz’in ekonomik durumu bir gerileme yarattıysa da yazın gelmesiyle birlikte borsalardaki iyileşme momentum kazandı. 2011 yılında ekonomi bir önceki yıla göre daha yavaş ilerleyecek ama  menkul değerler borsalarının yılın büyük bölümünde canlı ve hareketli olması beklenebilir. Ancak Ağustos ve Ekim 2011’den sonra ve 2012 yılı boyunca ekonomik gerilemelere hazırlıklı olmalıyız.

2011 yılı finans, eğlence, enerji, emlak, otelcilik, madencilik ve sigorta sektörleri için bereketli geçecek. Ancak emlak, otelcilik, madencilik ve sigorta sektörlerinin hareketli olmasına karşın önceki karlılık seviyesinde olamyacak. Hareketli olması beklenen sektörler arasına deniz taşımacılığı, içecek, nakliye, iletişim sektörlerini de katabiliriz. Bankacılık, makine, otomotiv, bilgisayar, yüksek teknoloji sektörlerini 2011’de dengesizlik, belirsizlik ve rekabet bekliyor. 2011 yılını pek olumlu geçirmesi beklenmeyen sektörler ise ormancılık, mobilya, moda, tekstil, kağıt, medya, yazılı basın ve çevre korumacılığı olacak.


ŞANSLI OLANLAR

Kaplan, At, Köpek ve Fare yıllarında doğanlar Tavşan yılını  sosyal açıdan daha hareketli geçirecek ve karşı cinsle arkadaşlıklarını ilerletmek için önlerinde çok fırsatlar olacak. Öte yandan sonu 2 veya 3’le biten yıllarda doğanlar (1952, 1953, 1962, 1963, 1972, 1973, 1982,1983...) Tavşan yılında kendilerine iyilik ve yardımda bulunacak destekleyici insanlarla karşılaşacaklar.


2011 FENG SHUI ENERJİLERİ

Feng Shui enerjileri de yıldan yıla değişir. Bu yüzden iyi ve kötü enerjilerin dağılımını her yeni yılın başında (4 Şubat’tan önce) gözden geçirmek gerekir. Böylece evimiz veya işyerimizin önemli bölümlerine düşen kötü enerjilere karşı tedbirimizi alabiliriz. Tavşan yılında kötü enerjiler ana yönlerden gelecek. Engeller ve kötü şansı temsil eden en kötü enerji "5 Yıldızı" ve bu yılı temsil eden enerji "Grand Duke" Doğu yönünden gelecek. Eğer evinizin doğu bölümü önemli bir alana (yatak odası veya evin girişi gibi) denk geliyorsa bu kötü enerjiyi dağıtmak için o bölgeye metal bir rüzgar çanı asılması ve demir, bakır veya bronz gibi metal objeler konulması tavsiye edilir. En kötü aylar Mart, Haziran ve Aralık olacaktır. Evin Doğu bölümünde tadilat yapılmaması çok önemlidir. İşyerinde arkanızı Doğu’ya dönük olarak oturmanız işyerinde doğru kararlar almanıza ve itibarınızın artmasına yardımcı olur. Sırtınızı Batı’ya vererek oturmanız Doğudan gelen kötü enerjiyi karşınıza alacağınız için hiç iyi olmaz. Batı bölgesi de bu yıl kötü enerjilerin etkisinde olacağı için evin bu bölümünde da hiçbir tadilat işine girişilmemelidir. Feng Shui’de bir başka kötü enerji de hastalığı temsil eder ve 2011’de "2 yıldızı" Güney’den gelecek. Hastalık enerjisini dağıtmak için kullanılan geleneksel yöntem o bölgeye ipe dizili 6 tane metal Çin parası asmaktır. Hırsızlık ve kavgayı temsil eden kötü enerji "3 yıldızı" ise 2011’de Kuzey yönünden gelecek. Bu kötü etkiyi en aza indirmek için o bölüme bir kırmızı kağıt konulması gerekir. Skandalları temsil eden kötü enerji "7 yıldızı"  bu yıl tam ortada olacak. Bunun etkilerinden kurtulmak için evin orta noktasına denk gelen yere şeffaf bir vazo içinde 3 adet bambu bitkisi konulmalıdır. Geri kalan ara yönler (Kuzey batı, Kuzey Doğu, Güney Batı, Güney Doğu) 2011’de iyi ve bereketli enerjiler getirecek.


2011 Metal Tavşan yılı ile ilgili bilgiler üstadım Grand Master Raymond Lo'nun konu ile ilgili makalesinden derlenmiştir

1 comment:

  1. Anonymous16.7.12

    Değerli blog yöneticisi sitenizdeki yazılar çok dikkat çekici olduğundan Böcek ilaçlama şirketleri olarak sitenizi uzun süredir takip ediyoruz.

    ReplyDelete