Kuyu açmak için kuraklığı bekleme.


- Çin Atasözü -




20.1.11

İyi Feng Shui İyi Şansla aynı şey midir?


 
http://www.artofart.net/

Feng Shui'nin şansla ne alakası vardır? Feng Shui üstadları üç çeşit şans olduğuna inanır: İlahi şans, Beşeri şans ve Dünyevi şans. İlahi şans, Tanrı'nın, evrenin veya inandığımız büyük gücün lütfudur. Beşeri şans bizim kişisel çabamız, irademizdir. Dünyevi şans ise Feng Shui, yani fiziki çevremizin etkisidir. Bu üç "şans" birbirleriyle uyumlu hale geldiğinde hayatımızdaki herşey düzgün, hatta çoğunca zahmetsiz geçer.

Kendimize hedefler seçip onlara ulaşmak için çalışabilmemiz nedeniyle "beşeri şansımız" üzerinde etki gücümüz vardır. Amaçlarımıza ulaşmamızı destekleyecek bir ev ve işyeri ortamını yaratabilmek için Feng Shui ilkelerini kullanırken de "dünyevi şans" üzerinde etki gücümüz vardır. Peki ya "ilahi şans"? Eh, o benim iş tanımımın biraz dışında kalıyor... Fakat gene de üç şanstan ikisinin lehimize çalışmasını garantileyebileceğimizi bilmek bayağı bir şey, değil mi? Hem benim kişisel tecrübeme göre bu iki şansın birbiriyle uyum içinde olması güçlü sonuçlar doğurabiliyor.



Çin Şans Düğümü
http://www.chineseknotting.org/ 


Bir danışanımın mekanına Feng Shui uygularken, hayatlarında hangi belirli değişikliklerin olmasını istediklerini sorarım. Onlara genellikle, değişiklik görmek istedikleri her alan için detaylı bir niyet ve vizyon beyanında bulunmalarını ve ardından bu yazılı beyanı her gün okuyabilecekleri bir yere yerleştirmelerini tavsiye ederim. Bu, kendi çabalarından beslenen "beşeri şansın" güçlenmesine yardım ederken, Feng Shui de destekleyici bir ortamın "dünyevi şansını" etkiler. Bunun birçok insan için harika sonuçlar verdiğini gördüm. Birçok danışanım bu egzersizi karşı cinsle ilişki konusunda denedi ve kısa sürede bir partnerle tanıştı. Diğerleri kariyer değişikliği istedi ve bu formül onların da karşısına birkaç ay içinde yeni fırsatlar çıkmasını sağladı. O halde iyi Feng Shui iyi şansla aynı şeydir diyebilir miyiz?


Ünlü bir yazarın dediği gibi: "Bir insanın iyi şansı gibi görünen bir şeye bir daha bakın. Orada şans değil, hazırlık, planlama ve başarı üreten düşünceler bulacaksınız..." Benim inancıma göre Feng Shui, odaklanmış niyetimize eklendiğinde bizi hedeflerimize hızla yaklaştıran ve "mucizevi büyüme" sağlayan katkı maddesidir.

No comments:

Post a Comment