Kuyu açmak için kuraklığı bekleme.


- Çin Atasözü -




15.5.11

Renk Seçimi

İlkbahar ve yaz ayları gelince evlerde temizlik, tadilat, boya ve badana faaliyetleri başlar.




Tadilat, boya ve badana sırasında genellikle renkleri de değiştirmek gelir insanın içinden. Haydi olmuşken şu koltuğa yeni yüz yaptıralım; bu renklerden sıkıldık duvarları farklı bir renge boyayalım isteriz de, iş renk seçmeye gelince zorlanırız. Yüzlerce renk kombinasyonu arasından uygun rengi seçmek gerçekten zor iştir.


www.creativecolorschemes.com

Feng Shui'de renk seçimi konusunda kesin sınırlar çizilmemiştir. Feng Shui'de önemli olan beslemek istediğimiz enerjiye uygun renkleri kullanmaktır. 5 elementten her birini farklı renklerin temsil ettiğini biliyorsunuz. Yararlı enerjileri güçlendirmek, olumsuz enerjileri zayıflatmak için bu bilgi size yol gösterecektir.

Renklerin o evde yaşayanlar üzerinde psikolojik açıdan da etkisi olduğunu unutmamalıyız. Bu yüzden eviniz veya ofisiniz için renk seçerken sağduyunuzu da kullanmanız gerekir. Siyah, lacivert ve mor gibi renklerin insanlarda gevşeklik yarattığı ve motivasyon eksilmesine yolaçtığı bilinir. Bu yüzden, örneğin para enerjisini ateş elementiyle desteklemek için bir odanın duvarlarını olduğu gibi mora boyamak kaş yapalım derken göz çıkarmaya benzer.


Parlak renklere yönelmek isterseniz unutmayın, çok parlak renkler aşırı heyecanlanmaya yol açar ve insanın şöyle rahatça dinlenmesine engel olur.


Feng Shui'de denge esastır - Yin (derin, ağırbaşlı, koyu) renkler ve Yang (parlak, canlı) renkleri uyum içinde kullanmayı düşünün. Mutlaka şanslı renklerinizi kullanmaya odaklanmak yerine işlevsel olarak size en fazla rahatlık sağlayacak renkleri tercih edin.


www.molimodesigns.com


No comments:

Post a Comment